Summa sidvisningar

söndag 11 september 2011

Kastanjehonung

Tråkigt när en bra kompis bor så långt bort att man i princip aldrig träffas. Fast i detta fall finns det en god orsak och en god kompensation för avståndet. Amanda flyttade ner till den Lombardiska landsbyggden pga kärlek till Italien och till en viss italienare. Där har vi den goda orsaken. Den goda kompensationen är bokstavligt talat GOD. Hon är numera honungsbonde med 50 eller fler samhällen. De skördar honung från kuporna två gånger/år. Typen av honung beror på när på året man skördar och vilka blommor som då blommar. Den ena laddningen blir akaciahonung och den andra blir kastanjehonung.

Denna kastanjehonung är helt klart den godaste honung jag smakat. Ett par sega droppar på tungan känns ungefär som att andas in ett hektar ängsblommor (lite jobbig liknelse för allergiker kan man tänka). Den har en extremt komplex smak som gör att den kan lyfta det mesta den kombineras med. Ringla över glass, ringla över favoritosten, ringla över salladen eller päronen med svartpeppar, häll i lite i bröddegen, använd den till rostade valnötter... what ever, den funkar till det mesta.

Ett stort bzzzzzz således för Amandas Miele di Castagno.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar