Gräddkokt torsk med svamp- och baconströssel
2 personer
Hacka 50-100g champinjoner och lägg dem i en stekpanna på svag värme. Svampen släpper ifrån sig en hel del vätska och när denna har kokat in tillsätter man ett halvt paket finhackad bacon och en rejäl klick smör.
Stek det hela en lagom lång stund och häll sedan över det i en form som åker in i ugnen för varmhållning.
Lägg i ytterligare en stor klick smör i pannan och stek försiktigt 1dl färska salviablad tillsammans med en näve bladspenat.
Skär torsken i portionsbitar. Salta och peppra med vitpeppar. Lägg ner torsken tillsammans med en näve körsbärstomater och häll på 3dl matlagningsgrädde.
Smaksätt med en aning cayennepeppar och eventuellt lite svampfond.
Lägg på ett lock och låt fisken småputtra på låg värme i 5-7 min.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp fisken och täck den med svamp- och baconströsslet. Servera med ungstekt potatis, ungsbakade tomathalvor och naturligtvis gott bröd.