Summa sidvisningar

onsdag 17 augusti 2011

En dagens tack!

Ganska tomt i kylen. 6 stora potatisar, en halv tomat, ETT ägg (tur att jag sparade det när jag gjorde tjockpannkakan igår)...nästan inget mer. Några kycklingfiléer finns det i alla fall. Det får bli en god tomatsås, pottisklyftor och parmesanpanerad kyckling. Detta är en favorit hos oss. Dels för att det är en av få rätter som alla äter av utan gnäll och dels för att det är mums.

Jag börjar med tomatsåsen så att den får stå och götta till sig så länge som möjligt.
Sista löken i kylen (MÅSTE handla) och en vitlöksklyfta. Hackas grovt och får fräsa tillsammans med torkad chili i olivolja. I med lite tomatpuré, 1 rejäl matsked blir lagom. Jag tar två 500g paket med hackade tomater...även dessa de sista i skåpet, häller ner innehållet i kastrullen tillsammans med nån matsked kalvfond, lika mycket balsamvinäger och lika mycket socker. Lite salt och peppar, locket på och puttervärme på plattan.

Potatisarna gör jag så enkelt som möjligt (jag är trött och alla är hungriga). Skala, klyfta, på med olja och in i ugnen i 225C, nästan längst upp så att de får fin färg.













Nu...kycklingen. Tunnar ut filéerna till ca 1cm tjocka skivor och vänder i mjöl, uppvispat ägg och sedan i ströbröd blandat med riven parmesan, salt och peppar. Simple as that.


Bra om de får vila en stund innan de ska stekas så jag passar på att skörda lite i köksfönstret. Jag tror att jag ska berätta lite mer om mina örter imorgon. Till denna sås tar jag i alla fall rejält med basilika och lite salvia. Camilla utnyttjar samtidigt köksbordet till att sortera rabattkuponger och värdecheckar. Om jag är en husmor så är hon närmast en pensionär ;)




















I med alla örterna och låt puttra några minuter till. Noah vägrar äta såsen om den inte är slät så jag mixar den och häller tillbaka den i kastrullen igen. Stekpanna PÅ. Smör ner i pannan och ett par minuters stekning på varje sida av kycklingen och ta-daaa...maten är klar.