Summa sidvisningar

lördag 8 oktober 2011

ÄNTLIGEN en baksten!

Jag har länge tänkt skaffa en baksten. Går man till "Bagaren och Kocken" får man lägga fram halva månadspengen för att få sig en sådan. min tanke har varit att jag borde kunna hitta nåt som duger på nån loppis eller på ett byggvaruhus. Har läst på nätet att vissa använder marksten men jag har inte hittat nån med optimala mått.

NU har jag till slut hittat min sten på en loppis för 80spänn. En 1,8mm tjock marmorskiva. 30x40cm vilket är perfekt för vår ugn. Tung som ... sten.

Vad ska man då ha en baksten till? Tja... vem vill inte ha en stenugn? Att lägga en deg på en KALL plåt är som att joddla på en begravning. Alltid HET plåt. En het baksten på ett galler i ugnen smäller många decibel högre. Högre blir även brödet. Det är liksom det som är poängen med det hela. Hettan från stenen ger en väldig push uppåt vilket man kan se på att brödets nederkanter blir rejält rundade.

Efter bara ett dygn hade jag hunnit nyttja den till både pizza och frallor och det har snabbt seglat upp som en storfavorit bland köksverktygen.

1 kommentar: